Fakültemiz öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen "Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu" nun yedincisi, 14 Mayıs 2024 Salı günü Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl ki ana düşüncesi “Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Hekimlik” olan sempozyuma; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, Üniversitemiz Genel Sekreteri ve Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ile Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı ve Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Dulkadir, akademik - idari personel ve öğrenciler katıldı. Gerçekleştirilen sempozyumda konuşmacı olarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit ile Dicle Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Op. Dr. Taner Kamacı yer aldı.

  

Düzenlenen 7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun takdimi ve açılış konuşmalarını ilk olarak Sempozyum Başkanları Şevket Taner, Mehmet Ali Özdemir, Onur Kaya, Ahmet Batuhan Karapür gerçekleştirdi. Başkanlar konuşmalarında, sempozyum hakkında bilgi verirken sempozyumun hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür ederek sempozyumun güzel geçmesi temennisinde bulundular.

  

Sempozyum Başkanlarının konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş konuşma yaptı. Güneş konuşmasında ilk olarak Filistin ve Gazze’de yaşanan katliama değindi. Sonrasında öğrencilere nasihatlerde bulunan Fakültemiz Dekanı Güneş,  dünya konjonktürüne bakıldığında ülke olarak çok çalışmaktan başka bir seçeneklerinin olmadığını dile getirdi. Tıp Fakültesi olarak amaçlarının sadece tıp alanında bilgili ve tecrübeli bir hekim yetiştirmek olmadığını anlatan Güneş, konuşmasına şöyle devam etti. “Amacımız; toplumun değerlerini önemseyecek, topluma sosyal alanda yön verecek, onların sorunlarına çözüm üretecek, her hastası ile empati yapacak, ahi ve hikmet sahibi hekim yetiştirmenin yanı sıra, kitapları yüzyıllarca dünya tarihinde okunmuş, matematik, coğrafya ve jeolojik gibi alanlarda bilgi sahibi olmuş İbn-i Sinalar yetiştirmektir.” 7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunda 19 sosyal sorumluluk projesi ve 26 bilimsel araştırma projesi sunulacağını kaydeden Prof. Dr. Ali Güneş, Sosyal sorumluluk projesinde yaklaşık 200, bilimsel araştırmalar projesinde ise yaklaşık 270 öğrencinin yer aldığını vurguladı. Konuşmasının sonunda sempozyumun hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Güneş, 7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun güzel ve faydalı geçmesi temennisinde bulundu.



Sayın Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş'in konuşmasının ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit "Sağlığa Bütüncül Bakış, Sağlıklı Yaşam ve Yaş  Almanın Sırları" ile Dicle Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Op. Dr. Taner Kamacı "Gazze'de Hekim Olmak" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

  

Yapılan konuşmaların ve sunumların ardından Danışman hocalarımızın başkanlığında hazırlanan Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Bilimsel Araştırma Projeleri Fakültemiz öğrencileri tarafından sunuldu. Sunumların ardından ssp-kahoot yarişmasi ile araştirma-kahoot yarişmasi düzenlendi ve her iki kulvarda da birinciler seçildi. SSP'de Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kara'nın danışmanlığında gerçekleştirilen "Sıfır Atıkla Engelleri Aşıyoruz" projesi, Bilimsel Araştırma Projeleri'nde de Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Çiğ danışmanlığında gerçekleştirilen proje birinciliğe hak kazandı.

  

Sempozyum sonunda Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından müzik dinletisi gerçekleştirldi. Semozyumda emeği geçen Akademik ve İdari personel ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.