Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, 17/05/2007 tarihli 5662 sayılı Kanunla kurulmuş olup, 18 Şubat 2011 tarihli ve 27850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (c) bendine dayanılarak 2011 yılında Kırşehir Valiliği ile Ahi Evran Üniversitesi arasında imzalanan Ortak Kullanım ve İşbirliği Protokolü kapsamında 300 yataklı T.C. Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermeye başlamıştır.
Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK tarafından ilan edilen Tıp Fakültelerinin açılabilmesi için gerekli asgari şartları sağlayarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde öğrenci kabulüne başlamıştır. Kendi öğrencisini başka tıp fakültelerine göndermeden, eğitim öğretim hayatına kendi derslik ve laboratuvarlarında başlayan 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde öncü Tıp Fakültelerinden birisidir.