Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2007 yılında kurulmuş olup, 2011 yılında Kırşehir Valiliği ile Ahi Evran Üniversitesi arasında imzalanan Ortak Kullanım ve İşbirliği Protokolü kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermektedir.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK tarafından ilan edilen Tıp Fakültelerinin açılabilmesi için gerekli asgari şartları sağlayarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde Fen Edebiyat Fakültesi binasında öğrenci kabulüne ve tıp eğitimine başlamış, 2019-2020 eğitim öğretim yılı içinde tüm fiziki mekan problemini çözen Temel Tıp Bilimleri binasına taşınmıştır.

Ülkemizde yüzün üzerinde tıp fakültesinde tıp eğitimi sürmektedir. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi çağdaş eğitim öğretim yöntemlerini uygulayan, ulusal uluslararası kalite standartlarını yakalayan bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Fakültemiz tıp eğitim müfredatını Ulusal Çekirdek Eğitim Müfredatı (UÇEP) çerçevesinde hazırlayarak, dijital ortama taşımıştır. Bu sayede tıp eğitim programımız; kullanılan Eğitim Yönetim ve Planlama Sistemi yazılımı üzerinden takip edilebilir ve sürekli bir geliştirilebilir bir programdır. Bu sistem kuramsal ve uygulamalı sınavlarının tamamen elektronik ortamda yapılabilmesine de imkân vermektedir. Fakültemiz bu yıl vereceği ilk mezunuyla birlikte Tıp Eğitim Programını akredite etme yoluna girmiştir. Amacımız kalite odaklı bir Tıp Eğitim Programı ile bizi tercih eden öğrencilerimizi İyi Hekimler-Ahi Hekimler olarak yetiştirmektir.