Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Deri ve Zuhrevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Elemanı  Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Metin Danışmanlığında Dönem I öğrencierimiz ile “Kanserden korunma” konulu farkındalık yaratma ve bilgilendirmeler yapıldı.

Öncelikle çalışmanın ilk aşamasında öğrenciler her grupta üç kişi olacak şekilde üçerli gruba ayrıldı. Keteme, İl Sağlığa ve ASM’lere gidilerek burada bulunan hocalarımızdan bilgiler alındı, afiş ve broşürler elde edildi. . Kitlerden örnekler alıp kullanımı hakkında bilgilendirme alındı. Daha sonra kanserlerin spesifik olarak araştırılması için farklı farklı kanser türleri seçildi ve gruplara dağıtıldı. İkinci aşama olarak Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dermatoloji katında kanserle ilgili “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla kanser hakkında bilgilendirme, afiş-broşür dağıtma ve kit kullanımı hakkında detayları anlatarak hem dermatoloji katında hem de hastane bahçesinde halka ulaşıp insanlara bilgilendirme yapıldı. Sayın hocamıza ve öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.