10-16 Mart tarihlerinde Pulmoner Rehabiitasyon Haftası olarak kutlanmaktadır.  Bu çerçeve de Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı tarafından seminer düzenlendi. Düzenlenen seminer de açılış konuşmasını  Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Tuncay yaptı.

Prof. Dr. Figen Tuncay konuşmasında akciğer hastalıklarının önemine ve Pulmoner Rehabiltasyona değindi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Projelerinden olan JEOKAREM proje bütçesi ile bu yıl Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon kliniğimize Kardiyopulmoner egzersiz cihazları ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon ünitesinin kazandırıldığını ve hastalara hizmet verilmeye başlandığını dile getiren Tuncay daha fazla hastamıza ve sağlık çalışanlarına ulaşabilmeyi hedefliyor ve hepinize verimli bir oturum diliyorum diyerek sözlerine son verdi.