Fakültemiz Dönem II öğrencilerinin almış olduğu, öğrencilerimizi mezuniyet sonrası eğitim ve çalışma koşullarına hazırlamak amaçlı anlatılan “İnsan, Hayat ve Tıp” derslerine bu hafta misafir konuşmacı olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Buzgan ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim  Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kadircan Keskinbora katıldı.

 

21 Aralık 2023 tarihinde saat 13.30- 15.30 saatleri arasında yapılan ardışık dersler Prof. Dr. Turan Buzgan’ın “Sağlık Sistemleri Dönüşüm Programları ve Türkiye’nin Sağlığı” başlıklı konuşmasıyla başladı. Bu ders kapsamında Türkiye’nin sağlık sisteminin 2000 li yıllardan başlayarak dönüşümü ve gelişiminin yanında, Türkiye’nin sağlık sisteminin dünya ülkeleri arasındaki yerine vurgu yapıldı. Hemen ardında Prof. Dr. Kadircan Keskinbora “İbn Sina ve El Kanun Fit-Tıb” başlıklı konuşmasıyla İslam dünyasının yetiştirdiği dünyaca ünlü hekim İbn Sina’yı ve eserini anlatarak, dünya tıbbına yaptığı katkılara değindi.

 

Üniversitemize, fakültemize ve öğrencilerimize verdikleri katkılardan dolayı Prof. Dr. Turan Buzgan ve Prof. Dr. Kadircan Keskinbora hocalarımıza teşekkür ederiz.