Fakültemiz Dönem II öğrencilerinin almış olduğu, Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arif Hüdai Köken tarafından verilen ve öğrencilerimizi mezuniyet sonrası eğitim ve çalışma koşullarına hazırlamak amaçlı anlatılan “İnsan, Hayat ve Tıp” derslerine bu hafta misafir konuşmacı olarak “Kırşehir’in İlk Köy Sağlık Memuru ve Anestezi Teknisyeni Şerafettin Doğan” ve “Kırşehir’in İlk Kadın Hekimi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nurdan Hotamaroğlu” katıldı.

 

23 Kasım 2023 tarihinde saat 13.30- 15.30 saatleri arasında yapılan ardışık dersler Dr. Arif Hüdai Köken’in ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Sevim Coşkun’un ilgili akademik çalışmaları ve konuklar hakkında bilgileri içeren kısa sunumlarından sonra, Şerafettin Doğan ve Nurdan Hotamaroğlu’na söz verildi. Bir asra yaklaşan hayat tecrübeleri ve mesleki deneyimlerini aktaran meslek büyüklerimiz, Kırşehir’in yakın dönem sağlık tarihini anlatarak sağlık hizmetleri bağlamında Kırşehir’in dünü ve bu gününü değerlendirmemizi sağladılar. Ayrıca insanın değeri, meslek/tıp etiğinin ve yaşam boyu öğrenmenin önemini sağlık personeli perspektifinden anlatarak sadece uygulamalı tıp tarihi dersi değil aynı zamanda uygulamalı meslek/tıp etiği dersleri de anlatmış oldular.

 

Kendilerine has akıcı üsluplarıyla hayat ve çalışma aşkını, insan ve ülke sevgisini anlatmaları öğrencilerimize, akademik ve idari personellerimize yeni bir motivasyon sağladı. Kırşehir’e, üniversitemize, fakültemize yapmış oldukları katkılardan dolayı Şerafettin Doğan’a, Nurdan Hotamaroğlu’na ve Arş. Gör. Dr. Sevim Coşkun’a teşekkür ederiz.