Fakültemizin ilk mezunlarını vermesinin ardından, eğitim programının akreditasyonu için Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (TEPDAD) yaptığı başvurusu, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)  yönetim kurulu toplantısında görüşülmüş ve 03.03.2023 tarihli yönetim kurulu kararı ile kabul edilmiştir. Kabul edildiği tarihten bu yana, Fakültemizde yürütülen onlıne ve yüz yüze yoğun eğitim ve çalışmalar sonucu Akreditasyon Öz Değerlendirme Komisyon üyeleri ile birlikte öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan geniş katılım ile küçük grup çalışmaları ile Ön Değerlendirme Raporu ( ÖDR ) hazırlanmıştır. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından yapılacak olan degerlendirme öncesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'inde katılımlarıyla Fakültemiz Dekanlık toplantı salonunda gerçekleştirlen toplantı sonucu hazırlanmış olan  Ön Değerlendirme Raporu'nun ( ÖDR )  incelemeleri ve değerlendirmeleri yapılmaktadır.