Üniversitemizin düzenlemiş olduğu "Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 Genç Fidan" etkinliği, Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle, Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi arkasındaki boş alanda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, Dekan Yardımcımız Muttalip Çiçek, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimizde gereken ilgi ve desteği verdi. Etkinlik alanında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ‘’Çok büyük mücadeleler ve fedakârlıkların verildiği Cumhuriyetimiz, yüzüncü yılını geride bırakıyor. Bu özel zamanın sevincini, heyecanını ve gururunu öğrencilerimizle yaşıyoruz. Bu vesilesiyle kalabalık bir öğrenci topluluğu ile burada bulunuyoruz. Gençlerden talebim bizleri daha güzel bir kampüs için sürekli teşvik etmeleri, sorumluluk almaları ve geleceğe bırakılacak en önemli miras olan yeşil bir dünya konusunda duyarlı olmaları’’ şeklinde dile getirdi.