URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından 2023-2024 dönemini kapsayan, Türkiye Özel Bölümü başlıklı URAP sıralaması açıklandı. Üniversitelerin akademik performanslarını ortaya koyan araştırmanın Türkiye sıralamasında, çeşitli verilere , göstergelere yer verildi. Araştırmanın bu yıl ki Türkiye sıralamasında 183 üniversite yer aldı. Geçen yıl açıklanan URAP verilerinde Tıp Fakültesi olan üniversiteler sıralamasında 75.olan fakültemiz bu yıl 66. sıraya yükseldi. Açıklanan iki kategoride de puanlarını artıran Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, istikrarlı yükselişini sürdürdü. Üniversitemiz Rektörü ve Fakültemiz önceki dönem  Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, akademik başarıların artması hususunda yapılan tüm çalışmalara gerekli katkıları sunmanın gayretinde olduklarını ifade etti ve çalışmalara destek sunanlara teşekkür etti. Ar-Ge’yi önceleyen bir bakış açısına sahip olduklarını sık sık dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, çıtayı yükseltme, sıralamalarda öne çıkma ve eğitimde kaliteyi artırma derdinde olduklarını söyledi.