Fakültemize yeni başlayan öğrencileri için geleneksel olarak düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Ahi Evran Kongre Kültür Merkezi, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda 23 Ekim 2023 tarihinde yoğun katılımla gerçekleşti. Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muttalip Çiçek, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve velileri katıldı.

  
2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayayıp, Fakültemizin tanıtım videosuyla devam etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan, Üniversityemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, ilk olarak bir önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve bir önceki dönem Fakültemiz dekanı ve şuan ki Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e Tıp Fakültesinin bugünlere gelmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti. Sonrasında ’’İnsanlıktan nasiplenmemiş bir ülke olan İsrail, Gazze El Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak çocuk, kadın, hasta, hekim ve sağlık çalışanları ayrımı yapmaksızın binlerce masum sivil insanı katletmiş, büyük bir insanlık ve savaş suçu işlemiştir. Savaş dâhil her türlü olayda dokunulmazlığı bulunan, insanlık tarihinin en korunaklı yeri olarak tarif edilen, din, dil, ırk, suçlu, suçsuz, düşünce ve yaşam tarzı ayrımı yapılmadan tüm insanların tedavilerinin yapıldığı hastanelerin bombalanması, masumların, çocuk, hasta, sağlık çalışanları ve hekimlerin katledilmesi bizi çok ciddi endişeye ve öfkeye sevk etmiştir. Sağlık çalışanlarının sağlık hizmeti verirken dokunulmazlığının evrensel bir değer olduğunu tüm dünyaya ifade ediyorum. İsrail’i ve bu katliamları destekleyenleri, hekimler yetiştiren bir Tıp Fakültesi dekanı olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyorum’’ ifadelerini kullanarak yapılan katliama duyulan öfkeyi dile getirdi. Fakültemiz fiziki şartlarına, eğitim olanaklarına ve imkanlarına değinen Sayın Dekanımız, Ayet ve hadisler ışığında da hekimlik mesleğinin önemini vurguladı.

 
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş’in konuşmasının ardından, önceki dönem Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültem Dekanı şuan ki Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de bir konuşma yaptı. Yedi yıl dekanlık yaptığı Fakültemizden mutlu ve huzurlu ayrıldığını dile getiren Rektör Karahocagil, fakültenin her aşamasında yer aldığını, gelişimine şahit olduğunu ama her başlangıcın farklı sorumluluklar getirdiğini söyledi. Fakültemizde yürütülen akreditasyon programına da değinen Karahocagil,  beyaz önlüklerin maddi ve manevi anlamda temiz kalmasını temenni etti.  Sayın hocamıza 30.06.2016 tarihinden bu güne kadar Fakültemize vermiş olduğu emeklerinden ve kattığı değerlerden dolayı teşekkür ederiz.

 
Yapılan konuşmaların ardından,2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemize en yüksek puanla yerleşen beş öğrenciye, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş Beyaz Önlüklerini giydirdi. Tören, Fakültemiz öğretim üyelerinin Fakültemize yerleşen öğrencilere Beyaz Önlüklerini giydirmesiyle devam etti. Son olarak Fakültemizde eğitime başlayan Kadir Aybars Duyar’ın dedesi olan ve Kayseri’de Yılın ’Ahi’si seçilen Necmettin Bakır’a Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş 'in çiçek takdim etmesiyle tören sona erdi.