Fakültemize 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yeni başlayan Dönem I öğrencilerimiz için oryantasyon programı düzenlendi. Düzenlenen Oryantasyon Eğitim Programı 18.09.2023 -22.09.2023  tarihleri arasında gerçekleştirildi. 18 Eylül 2023 Pazartesi günü Fakültemiz Dönem I Amfisi'nde gerçekleştirilen program, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş'in açılış konuşması ile başladı. Konuşmada Sayın Güneş, bu dönemlere ait müfredat içeriklerinin nasıl oluşturulduğundan, Fakültemizin EFQM kalite başvurusu ve TEPDAD akreditasyon başvurusundaki süreçler ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

Program doğrultusunda yapılan konuşmaların ve verilen bilgilerin ardından öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla ilk olarak, Fakültemiz duvarına yaptirdigimiz İslam Tıbbı, Selcuklu Tıbbı ve Osmanlı Tıbbından görseller barındıran çini ve minyatur sanatlarını birlikte barındıran eseri, yapan çini ustasi ile birlikte tanitarak program başladı.



7 yıldan bu yana devam eden Fakültemiz için bir gelenek haline gelen, Kayseri gezisi için, Kayseri'ye hareket ederek  Erciyes Tıp Fakültesinden Prof.Dr Halil TEKİNER hocanın katılımıyla Gevher Nesibe Şifahanesi oğrencilerimize tanıtıldı ve böylece bu tarihi mekanda ilk Tıp derslerini almıs oldular. Döneme ait Tıp uygulamalarını ögrenerek Tıbbın gecmisten gunumuze gelisimini kavradilar. Daha sonra Kayseri'de 13. yy'dan günümüze ulasan ve restore edilerek müzeye dönüştürülen, Ahilik teskilati üyelerinin meslek ahlakı eğitimi aldiklari Ahi Zaviye'sini ziyaret ederek meslek etiği ve Tıp etiğinin önemi anlatildi.

     

Kayseri gezimizde bize eşlik eden  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Halil Tekiner'e, ayrıca ekinliği yürüten Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arif Hüdai KÖKEN ve  Dr. Öğr. Üyesi Özgür KIRAN  hocalarımıza teşekkür ederiz.