Sağlık bilimleri öncelikli olmak üzere, uygulamalı alanlarda ve yakın disiplinlerde çalışmalar sürdüren akademik personelin, proje hazırlama ve uygulama konularında, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacı ile düzenlenen “Sağlık ve Biyoteknoloji Alanında Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” proje yazma eğitimi Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Elif SEVİM’in koordinatörlüğünde 16-18 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 eğitimci ve 37 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

  

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji ABD’dan Prof. Dr. Elif SEVİM, Yozgat Bozok Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Farmakoloji ABD’dan Prof. Dr. Hamdi TEMEL, Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji ABD’dan Doç. Dr. Aycan GÜNDOĞDU, Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümünden Prof. Dr. H. Soner ALTUNDOĞAN, Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümünden Prof. Dr. M. Şaban TANYILDIZI eğitimci olarak katılmışlardır.


 

Eğitim Kırşahir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilmiş ve 3 gün sürmüştür. İlk günü teorik eğimler ile tamamlanan eğitimin, 2. ve 3. günlerinde uygulamalı proje yazma eğitimi verilmiştir. Ayrıca son gün TÜBİTAk tarafından destelenen ve revizyon verilen örnek projeler üzerinde de durulmuştur. Gerçekleştirilen eğitim sonunda tüm katılımcılara Üniversitemiz  Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından Katılım Belgesi, eğiticilere ise Teşekkür Belgesi verilmiştir.