Mezuniyet Tören Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız


2016 yılında ilk öğrencileriyle Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Fakültemiz, 6 yılın sonunda 2021-2022 Akademik Yılı  itibariyle ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşamaktadır. Ayrıca  2021-2022 Akademik Yılı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin okul birincisi bu yıl  3,91 not ortalaması ile Fakültemiz öğrencisi Huriye Arıkan'ın olması da bizlere ilkleri yaşamanın ayrı bir onurunu yaşattı. İlk mezunlarımız, Tıp Fakültemiz ve Üniversitemizin birincisi Huriye Arıkan, İkinciliği paylaşan Sena Şahin ve Yasemin Atasoy ve üçüncümüz Yasemin Solmaz ve 36 pırıl pırıl genç arkadaşımız ve aileleri, akademik-idari personelimiz mezuniyet coşkusunu 11 Haziran 2022 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi stadyumunda doya doya yaşadı.

   

Üniversitemiz ve Fakültemiz birincisi Huriye Arıkan, tüm mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Büyük hayallerle geldikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Arıkan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bireysel gelişiminde büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Huriye Arıkan, “Burada aldığımız eğitimle farklı iklimlerde çiçek açıp meyve vermeye devam edeceğiz.” dedi. Huriye Arıkan konuşmasının ardından birincilik simgesi olarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Son olarak ise her öğrencinin Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersi aldığı üniversitemizde bu medeniyetin tasavvuru olarak süre gelen şed kuşatma töreni yapıldı. Üniversitemiz birincisine şedini Rektör Karakaya kuşattı. Ardından Sayn Valimiz Hüdayar Mete Buhara Başarı Belgesini takdim etti.

 

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu düzeyinde dereceye giren öğrencilerimize mezuniyet belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Birim bazında ödül töreni gerçekleşmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu ve gururunu yaşadılar.