Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, alanında uzman bireyler yetiştirmek amacıyla;17/05/2007 tarihli ve 5662 sayılı kanunun 3 maddesinin (a)  bendinin başına Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Tıp Fakültesi eklenerek 29 Mayıs 2007 tarihinde kurularak hizmete başlamış olup, 18 Şubat 2011 tarihli ve 27850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (c) bendine dayanılarak 2011 yılında, Kırşehir Valiliği ile Ahi Evran Üniversitesi arasında imzalanan Ortak Kullanım ve İşbirliği Protokolü kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermektedir.