Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Histoloji ve Embriyoloji  Anabilim Dalı Öğretim Elemanı  Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kara Danışmanlığında Dönem I öğrencierimiz ile  ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 30 Mart 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' kapsamında 1-5 Nisan tarihlerinde çevre ve toplum bilincinin farkındalığına yönelik bilgilendirme ve uygulama eğitimi verilmiştir.

SSP çalışmaları kapsamında Kırşehir 30 Ağustos Zafer İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Sıddık Demir Anadolu Lisesi, Kırşehir Fen Lisesi ve Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencilerine yönelik olarak yapılan tanıtımlarda Uluslararası Sıfır Atık Günüyle ilgili öğrencilere sunumlar yapıldı. Yapılan Sosyal Sorumluluk projesi okul idarecileri ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.Sayın hocamıza ve öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.